Over AMUSE bouche
      Partycatering
      Culinair
      Locaties
      Bedrijfsfeesten
      Weddingplanning
      Contact
Stanislavski

De ontmoetingsplek voor cultuurliefhebbers en meerZalen
Met het unieke interieur van de Stadsschouwburg en de uitstekende restaurantfaciliteiten van Stanislavski, is dit gebouw dé ideale locatie om uw evenement succesvol te organiseren. Het gebouw heeft prachtige zalen die afgehuurd kunnen worden. De Grote Zaal van de Stadsschouwburg  heeft door de Barokstijl iets magisch en feestelijks tegelijk. Bovenin pronkt een imposante kroonluchter en de zaal is rijkelijk gevuld met pluche, ornamenten en intieme loges. De Rabozaal daarentegen is zeer modern. Kenmerkend voor deze zaal is de oplopende tribune, verschuifbare wanden en de ‘vlakke vloer' zonder podium. Daarnaast beschikt dit gebouw over het beroemdste terras van Amsterdam, het Ajaxterras. Hier vonden spraakmakende huldigingen plaats, onder meer van voetbalclub Ajax. Ook Nelson Mandela, bekende acteurs en andere beroemdheden maakten hier hun opwachting. In Stanislavski komen kunst en gastvrijheid op een bijzondere manier samen. Geef evenementen een culturele tint door deze te organiseren in Stanislavski.

Capaciteit
Grote Zaal : 600 receptie,  300 diner, 300 buffet, 750 theater
Rabozaal: 750 receptie, 300 diner, 400 buffet, 550 theater
Koninklijke Foyer: 200 receptie, 50 diner, 100 buffet, 100 theater
Plein Foyer: 125 receptie, 40 diner, 80 buffet, 75 theater
Nieuwe Foyer: 200 receptie, 60 diner, 100 buffet
Ajax Foyer: 100 receptie, 80 buffet, 50 diner, 15 theater,
Ajax Foyer en Terras: 140 receptie
Rotonde: 150 receptie, 100 buffet, 50 diner, 40 theater
COX: 175 receptie, 100 buffet, 20 vergaderen

Grote Zaal
De grote theaterzaal in Barokstijl heeft iets magisch en feestelijks tegelijk. Bovenin pronkt een imposante kroonluchter, op de balkons staan de namen van bekende toneelschrijvers en de zaal is rijkelijk gevuld met pluche, ornamenten en intieme loges.

Deze oudste zaal van de Stadsschouwburg heeft een mooi theaterverleden. Vele Theater-beroemdheden hebben hier opgetreden, zoals Louis Bouwmeester en Theo Mann-Bouwmeester. Acteurs die vandaag de dag in de Grote Zaal optreden zijn Kitty Courbois, Ellen Vogel en Pierre Bokma.

Het podium kan naast de functie als toneel goed dienst doen als vloer voor borrels, productlanceringen, feesten, modeshows en meer. Uiteraard heeft deze zaal een zeer professionele licht- en geluidinstallatie. Het is een unicum om de Grote Zaal te mogen afhuren vanwege het drukke theaterprogramma en de bijbehorende repetities.

De Grote Zaal bevindt zich samen met de Pleinfoyer en de Ajaxfoyer op de eerste etage van de Stadsschouwburg. Het is mogelijk deze drie zalen in combinatie met elkaar af te huren. Voor informatie kunt u contact opnemen met de salesafdeling van Stanislavski.

Rabozaal
Deze tweede voorstellingszaal van de Stadsschouwburg is in het voorjaar van 2010 opgeleverd. Kenmerkend voor deze zaal is de oplopende tribune, verschuifbare wanden en de ‘vlakke vloer' zonder podium.

De zaal heeft tal van opstellingsmogelijkheden voor presentaties, productlanceringen, feesten, veilingen, debatten, modeshows en congressen. Bijvoorbeeld compleet ingericht met een tribune, of juist leeg zodat één open ruimte ontstaat (een ‘zwarte doos' in theaterjargon). Door de theaterverlichting en de houten inrichting wordt een intieme sfeer snel gecreëerd.

Koninklijke Foyer
Deze statige foyer in classicistische stijl is uitermate geschikt voor een vergadering, presentatie, private dinner of receptie. Dankzij de fraaie ornamenten, de grote spiegels, glinsterende kroonluchters, kleurrijke glas-in-lood ramen en de glanzende parketvloer ontstaat er een vorstelijke ambiance. Het balkon biedt bovendien een mooi uitzicht op de stadse dynamiek van het Leidseplein en het historische Hirschgebouw.

Elke tafelopstelling of indeling is mogelijk en de ruimte beschikt over een privé bar. Indien gewenst houden de zware gordijnen het daglicht buiten. Historische theaterportretten van tragédienne Johanna Cornelia Ziesenis-Wattier en stertoneelspeelster Theo Mann-Bouwmeester maken deze ruimte extra bijzonder.

Naast de Koninklijke Foyer liggen 2 prachtige bordessen, het Gijsbrecht- en het Marnixbordes. Deze drie ruimtes zijn in combinatie met elkaar af te huren. Voor informatie kunt u contact opnemen met de salesafdeling van Stanislavski.

Pleinfoyer
De Pleinfoyer is een inspirerende, lichte foyer op zaalniveau met glas-in-lood ramen, een hoog plafond en een prachtig uitzicht op het Leidsepleinterras. Kenmerkend voor deze foyer zijn het blauwe tapijt, de blauwe gordijnen en de prachtige Italiaanse muurschilderingen van de personages uit Commedia dell'Arte uit 1938.

Vroeger deed de Pleinfoyer dienst als rookkamer voor de heren van stand. Nu laat deze foyer zich graag omtoveren tot een intieme ruimte voor presentaties, borrels, private diners, cocktailparty's, recepties en vergaderingen.

Nieuwe Foyer
De Nieuwe Foyer bevindt in het nieuwe gedeelte van de Stadsschouwburg en is aangrenzend aan de Rabozaal. Het nieuwe gedeelte van de Stadschouwburg kenmerkt zich door zijn moderne uitstraling en houten vloeren. De ruimte is perfect voor vergaderingen, borrels, recepties, cocktailparty's en presentaties.

Ajaxfoyer en terras
De Ajaxfoyer en het Ajaxterras zijn zeer beroemd in Nederland. Hier vonden spraakmakende huldigingen plaats, onder meer van voetbalclub Ajax. Ook Nelson Mandela, bekende acteurs van de Stadsschouwburg en andere beroemdheden maakten hier hun opwachting.
De open Ajaxfoyer biedt mooi zicht op het beneden gelegen restaurant en vanaf het Ajaxterras buiten is het gehele Leidseplein te bewonderen.Normaal gesproken hoort de Ajaxfoyer bij het restaurant. Stanislavski kan dit bovengedeelte, inclusief het terras, echter afsluiten voor speciale gelegenheden. Voor het eerst is het nu mogelijk om een exclusief evenement te verzorgen in deze ‘ereloge' van Amsterdam.

De Ajaxfoyer is in combinatie af te huren met het Ajaxterras. Deze combinatie  heeft een maximale capaciteit van 140 voor een receptie.

Rotonde
Achterin Stanislavski vindt u de Rotonde. Behalve dat deze ruimte wordt gebruikt voor de aanvang van voorstellingen kan deze ruimte ook zeer goed worden gebruikt voor boekpresentaties, borrels, lunch, diner en feestjes. De Rotonde is echter niet exclusief af te huren omdat er een doorloop is naar de toiletten. Er kan daarentegen wel een besloten karakter aan deze ruimte worden gegeven door de zware gordijnen.

COX  in de Stadsschouwburg
COX in de Stadsschouwburg (kortweg: COX) is dé culturele ontmoetingsplek van Amsterdam, gelegen om de hoek van het Leidseplein. Het recent heropende café in de Stadsschouwburg kenmerkt zich door zijn industriële, maar knusse sfeer. Van donderdag tot en met zaterdag heeft COX in de Stadsschouwburg in de avond en nacht een eigen programmering. Op de overige dagen kan COX afgehuurd worden voor allerhande evenementen als  vergaderingen, verjaardagsfeestjes, private dinners of productlanceringen

Bereikbaarheid
Openbaar vervoer

Op het Leidseplein stoppen de tramlijnen 1, 2, 5 (ca.10 minuten vanaf het Centraal Station) en de lijnen 7 en 10 (ca.7 minuten vanaf metrohalte Weesperplein). Daar stoppen ook de buslijnen 170, 172 en diverse streek- en nachtbussen.
Met de auto
route 1
Vanuit alle richtingen A10 volgen en afslag S105, Jan van Galenstraat richting centrum nemen. De weg loopt over in de 2e Hugo de Grootstraat. Bij stoplichten voor het water, rechts afslaan de Nassaukade op (Centrumring S100). Bij de volgende stoplichten linksaf de Rozengracht op en meteen weer rechts de Marnixstraat in. Parkeer in de Europarking  of aan het Raamplein. Vanaf hier is het nog vijf minuten lopen naar het Leidseplein.
route 2
Vanuit alle richtingen A10 (ring Amsterdam) volgen en afslag S106 (Osdorp) richting centrum nemen. Aan het einde van de Overtoom rechtsaf voor de parkeergarage Byzantium of linksaf naar de parkeerplaats aan de Nassaukade. Vanaf hier is het nog twee minuten lopen naar het Leidseplein.

Parkeren
In het centrum van Amsterdam geldt overal betaald parkeren tot 24.00 u, ook op zondag! Op circa 300 meter van het American Hotel ligt aan de Marnixstraat 250, de Europarking, een ruime parkeergarage. Iets dichterbij, maar minder groot, is de parkeergarage onder Byzantium op de Tesselschadestraat 1-G (parkeeradvies).

Terug

Sitemap | 400 | Brunches | Sushi | Catering partij | Moodfood | Budget catering | Catering informeel feest
| Catering evenement | Borrelhapjes canapés | Walking dinners | Catering